Kategorier
Golv

Golvslipning är enkelt om du bor i Stockholm

Det enklaste sättet att få ordning på slitna golv är att slipa dem. När du anlitar en entreprenör som gör golvslipning i Stockholm går det dessutom fort.

Med moderna maskiner går det fort att slipa trägolv. Man kan göra det själv men även om maskinerna är bra kräver det en hel del skicklighet. En golvslip är en kraftfull maskin. Om den inte hanteras på rätt sätt kan den göra fula märken i golvet.

Det du vill ha är en slät och fin yta. På många golv räcker det att slipa av gammal ytbehandling. Har det blivit märken från vassa klackar eller tunga möbler krävs det att man slipar mer på djupet. Fördelen med trägolv är att de tål att slipas om och om igen.

När du beställer golvslipning får du råd om vad som passar ditt golv

Parkett, fiskbensparkett, ek och furu är de vanligaste typerna av trägolv. De olika träslagen har olika behov av ytbehandling. När du vänder dig till en entreprenör som arbetar med golvslipning får du råd om vad som gör just ditt golv vackert och slitstarkt. Vill du förändra rummets atmosfär kan du lägga pigment i ytbehandlingen.

Du behöver inte oroa dig för slipdamm. Moderna maskiner suger upp allt damm. Det räcker med att skicka ett mejl till företag som arbetar med golvslipning. Du blir kontaktad och de kommer för att titta på hur ditt golv kan renoveras på bästa sätt. De lämnar en offert och som privatperson har du rätt till rot-avdrag.