Kategorier
Golv

Chevronparkett i ek

En bra investering är att lägga in en chevronparkett i huset. Det är inte bara snyggt utan skapar ett högre värde på fastigheten om man skulle vilja sälja.

Vid tiden för husköpet låg det klickgolv i alla rum utom badrum och tvättstuga där det var klinkers. Golven hade varit relativt nya och paret Larsson tyckte inte att det var ekonomiskt försvarbart att byta ut golvet för att de ville ha ett annat. Det var ju inget fel på klickgolvet.

Det var bara det att både Aron och Evita ville ha ett snyggare trägolv som var mera gediget och kändes lyxigare. Själv tyckte de att klickgolv kändes billigt och trist. Nu hade det gått fem år och de tyckte att det nu var dags att lägga nytt. Först och främst för att det skulle bli snyggare, men även för att öka värdet på huset.

Frågan var vilket trägolv de ville ha. Parkettgolv var något som de båda gillade och de beslutade sig för att åka till en butik och se golven live för att få en bättre känsla. Frågan var även om det skulle vara lite ljusare eller mörkare. Nästa lediga dag tog de bilen till butiken för att ta reda på lite mer.

Det blev chevronparkett

När de kom fram till butiken kom ett butiksbiträde för att hjälpa dem. De förklarade sina önskemål och bad även om tips och råd. Hur skulle de tänka? Eva, som butiksbiträdet hette, tyckte att de tänkte rätt när de ville ha ett trägolv. Det skulle bli vackrare med åren och skulle det vara så att det blev slitet kunde man alltid slipa det.

Innan de gick till fiskbensparketten ville hon visa dem golv som hon, efter att ha lyssnat på deras önskemål, trodde att de skulle gilla. Hon gick fram till några som såg ut som fiskbensparkett och de såg undrande på henne. Det var inte fiskbensparketter utan bland annat en chevronparkett från Parwood som påminde en del om fiskben.

Träsorten som golvet var gjort av var ek, ett träslag som gillades av dem båda. Sedan visade hon paret fiskbensparketten och nu förstod de vad hon menade. Det vackra chevrongolvet var definitivt något för dem. Det ljusa kraftfulla golvet skulle göra sig riktigt fint i huset och fick till en början förgylla vardagsrum och kök.