Haloween i antågande…

Nåväl. Det är ju ett tag kvar men det ska ju börjas i tid. Inte minst på nätet.
En person som vill skapa en mysig och skräckig stämning för sina barn har redan börjat planera inför det stora eventet. I en redigeringsgrupp på nätet lade hon ut ett par bilder och bad om att få dem hoplagda.

Foto: Sarah Lea Wallis – Oakfield, England

En vanlig lite mysig bild med barn och hund som tittar ut genom fönstret. Inte mycket skräck där. Men Sarah hade en idé. En annan av hennes bilder skulle kunna ge en otäck touch till den lugna förortsidyllen.

Liten men naggande god.

Att tänka i lager är inte det lättaste, men en sak var ju klar. Haloweenpumpan på himlen måste ligga i botten. Därefter friläggning av vägg, vägg med gardiner och fönsterstolpar, bara gardiner och fönsterstolpar samt barn och hund. Sedan var det bara att prova sig fram.

När alla lager låg som de skulle och de lager som skulle släppa igenom gjorde  det var det dags att jobba med ljuset i bilden. Barnens neutrala högdagrar tonades mot pumpan och sen gav jag hela bilden en tur genom camera rawfiltret.
Jag tycker i och för sig att det är lite otäckare om man blåtonar bilden lite istället.

Lite mer kuliga bilder`?

Foto:Elisabeth Acaro. 
Ville få badrummet städat. Jag tycker det blir snyggare utan badrum
Foto: Anonym
Ville ha lite mer liv i i bilden
Foto: Denise Louise Timbrell
Ville ha en bättre bakgrund. Gick loss ordentligt. Blev en ny vänsterhand, reflektioner och brusreducering
Foto: Sarah Thompson
Ville få bort alla människor i bakgrunden…
Foto: Jessica Sobel-Robl
Hon ville få bort människorna i bakgrunden. Jag kunde inte hålla mig utan lade in lite mer maritima inslag i form av en fisk och en sjöhäst (som jag tagit i ett akvarium)
Foto: Privat
Barnen gillar sjöjungfrur och ville vara under vatten. Jag plockade fram mina bästa miljöbilder från olika akvarium och satte ihop den här bilden.